TWIN NOIR [Berlin] + DEAD YEARS [Bielefeld]

Dátum a čas akcie: 30.03.2024 - 19:00
Vstupné: vstupné v predpredaji 10€ / na mieste 12€
Facebook udalosť: Odkaz


TWIN NOIR je duo Punk / New Wave / EDM z Berlína, poháňané kotučákom. Duo rozvíja svoju silu tým, že robí minimalistické texty v nemeckom jazyku v kombinácii so silnými basovými linkami, zvukovými sférami gitary, syntetizátormi a temnými tanečnými elektronickými zvukmi. Bez počítača pracujú dvaja umelci Cody Barcelona (elektronika, gitara, vokál) a Ian Volt (basgitara, vokál) úplne analógovo.
Poháňaní samplerom, thereminom a kotučákom vytvorili skutočne jedinečný a surový zvukový zážitok.
Spoločne vytvorili svet niekedy temnej, inokedy satiricko-dadaistickej, no vždy techno znejúcej hudby, pričom sa neštítia melódie a popových momentov.

TWIN NOIR vznikli na jar 2021, spolu so svojím debutovým LP "TWIN NOIR - 2 Punks and a Tape Machine".

♦ Iggy Pop, sám krstný otec punku, predstavil TWIN NOIR vo svojej relácii BBC rádia 6 „Iggy Confidential“ a zahral dve skladby z ich debutového albumu „Destruction“ a „Panik“. Relácia bola odvysielaná 23. júla 2023.

♦ V apríli 2023 európska hudobná iniciatíva „Europelive“ zaradila TWIN NOIR do svojho zoznamu „50 nádejných európskych umelcov“.




DEAD YEARS [Bielefeld] post punk

Kapelu tvoria Julia, Hannes a Jonas, ktorí hrali aj v iných kapelách (Gloom Sleeper, Pointed, Ruins, Mayak, Shoyu Squad), než spojili svoj talent a vydali debutové LP "Night Thoughts" (Dirt Cult/My Ruin) v roku 2022.Ich hudba spája prvky post-punku s výrazným vplyvom 80. rokov. Ich zvuk charakterizujú hravé gitarové riffy, intenzívne striedavé vokály a výbušné bicie. Kapela vytvára atmosféru, ktorá čerpá inšpiráciu z kapiel ako The Wipers, X, Masshysteri, Feral Trash a Hysterese, ktoré vnášajú do depri-punku svoj vlastný jedinečný nádych. Melodický punkový prístup Dead Years je chytľavý, priamy a unáša ťa už od prvej chvíle.

https://www.facebook.com/deadyearsbielefeld/
https://deadyearsdeadyears.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/dead_years_/

Vypočuj si ukážky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *