!!! ZRUŠENÉ !!! MOBY DICK [HU], RÓMEÓ VÉRZIK [HU]

Dátum a čas akcie: 22.09.2023 - 18:30
Vstupné: predpredaj v klube 15€ / online na webe 16€
Facebook udalosť: Odkaz


Moby Dick [HU] / thrash metal

Kapelu založili vokalista Tamás Schmiedl a gitarista Norbert Mentes v roku 1980. Kapelu pomenovali po bielej veľrybe z románu Hermana Melvilla, nasledujúci deň po tom, čo videli film v rakúskej televízii. Prvá pieseň, ktorú sa naučili hrať, bola pieseň Led Zeppelin „Moby Dick“.
Rokom 1982 hrali pred niekoľko tisíc početnými davmi, a svoje prvé demo nahrali v roku 1983, silne ovplyvnené skupinami Judas Priest, Iron Maiden a Motörhead.
Napriek početným zmenám v zostave si Moby Dick počas 80. rokov dokázal vybudovať významnú základňu fanúšikov. V tomto období vydali dve demá, ale až v roku 1990 skupina mohla vydala svoj debutový album Ugass kutya!


Rómeó Vérzik [SK/HU] / dirty rock'n'roll

História kapely zo Šamorína sa datuje od leta 1995, kedy dvaja bratia /Kova a Koppány/ začali písať piesne, ktoré sa koncom roka predstavili pod názvom Rómeó Vérzik. Kapelu na začiatku tvorili spevák a basgitarista Kovács Koppány, gitarista László Kovács 'Kova', gitarista Zsolt Kálmán 'Püke' a János Szamaránszky 'Sancho'. Táto zostava - doplnená hrou na ústnu harmoniku Lórána Malináka v štúdiu - nahrala prvú 6-skladbovú demo kazetu "Fest majd ek embert", vydanú v roku 1996.

Od roku 1995 sa Rómeó Vérzik rozrástol na najznámejšiu skupinu Dirty Rock'n'Roll vo Felvidéku (hornej zeme).
Ako kapela, ktorá nepretržite koncertuje už viac ako 28 rokov, sú pravidelnými hosťami festivalov na Vysočine, v Maďarsku a vystúpili aj v Los Angeles v jednom z najznámejších klubov sveta Whisky A Go Go.
Majú dve zlaté platne, poslednou z nich bol disk s názvom „Szűk a tér“, vydaný v roku 2020.
Odvtedy v decembri 2022 vyšla platňa „Tiéd, Övé, Miénk“, na ktorej kapely z Felvidéku pretavili najznámejšie piesne Rómeó Vérzika do vlastného žánru.

Vypočuj si ukážky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 komentáre na “!!! ZRUŠENÉ !!! MOBY DICK [HU], RÓMEÓ VÉRZIK [HU]