Diavol Strâin [Chile] Kurkus [KE]

Dátum a čas akcie: 19.06.2023 - 19:30
Vstupné: vstupné 10€, predpredaj aj online na webe
Facebook udalosť: Odkaz


Diavol Strâin | Dark Wave / Post Punk | Chile 

pochádzajú z Valparaíso v Čile, ktoré v roku 2015 vytvorili Lau M (basgitara, hlas, syntetizátor a digitálne bicie) a Ignacia Strâin (gitara, syntetizátor, digitálne bicie a zbory).

Ich zvuk ich definuje ako mix medzi Classic Dark Wave 80-tych rokov, Post Punk a Riot Grrrl.

Od vydania ich prvého EP „Demonio“ (2016) v koprodukcii Jurela Sónica (HISS Records) sa Diavol Strain preslávil na globálnej undergroundovej scéne, pričom ho zajal label Batcave PL (Poľsko), ktorý vydal ich CD debut na exkluzívnom vydaní pre európsky kontinent.

https://diavolstrain.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/diavolstrain/

https://www.instagram.com/diavolstrain/

Kurkus | Dance Punk / Vulgar Pop | Košice

Názov kapely znamená kohút resp. mužské pohlavie v protoslovanskom, no vychádza tiež z výroku: "kur kus", čo znamená fajč trochu. Štvorčlenná kapela pracuje s besnou organickou energiou vychádzajúcou z vlastnej mytológie a entity Penďálu. Ich texty sú minimalistické básne písané v slovenčine angličtine ako aj vo vlastnom pajazyku zvanom pendalanguage.

Kurkus tiež podporuje a mentoruje experimentálne hudobné hnutie v ich rodnom meste Košice ako Tabačka Music Lab či Košický vulgárny prúd Orgonu Členovia kapely majú za sebou bohatú hudobnú činnosť ešte spred obdobia Kurkus. Pixtibaxti (Filip Orator - spev, syntetizátor a gitara) viedol skupinu Ears a tvoril hudbu k filmom. Honoré (Pavol Havaši - basa) hral so spisovateľom Agda Bavi Painom v legendárnej punkovej kapele Liter Geňa. Obalajtman (Róbert Tkáč - bicie) bol profesionálny štúdiový a koncertný hráč, ktorý spolupracoval s hviezdami populárnej hudby. Ri Za (Richard Zagiba – syntetizátor, sekvencer) je etablovaný producent elektronickej hudby vydávajúci na zahraničných labeloch (Traum, Alola, Tulipa...)

https://www.facebook.com/kurkus.sk/?locale=sk_SK

https://kurkus.bandcamp.com/

 

 

Vypočuj si ukážky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *